Sådan anvender du systemets bygningsdelsskabeloner

For alle menuer og faner i Energy10, findes der rullemenuer, der giver dig mulighed for at udvælge programmets systemskabeloner, med prædefineret indhold.
Skabelondatabasen for hver fane i programmet, kan være meget stor, så derfor er det helt klart en fordel, at kende til hvilke muligheder der er, for at udsøge den eller de skabeloner du specifikt ønsker.
Under menupunktet "Klimaskærm" og fanen "Bygningsdele" finder vi den nok største datamængde, som udklippet herunder giver en idé om. 


Den øverste linje, hvor du udvider rullemenuen, er et søgefelt.
Hvis du eksempelvis indskriver en løs tekst såsom "Hul ydervæg 35 tegl/tegl", vil du bemærke, at du løbende under indtastningen får tilpasset antallet af skabelonmuligheder, så det er nemmere at udpege præcis den bygningsdel, der passer til det projekt du arbejder med.  


Bemærk i billedet, at rullemenuen efter indtastningen af ordene bliver markant kortere, og det er med andre ord meget lettere at udpege den ønskede skabelon.
Det samme gør sig gældende på alle andre faner og menupunkter i programmet - at man kan indtaste sine umiddelbare søgeord, alt efter behov.

Hvis ikke programmets skabeloner indeholder det ønskede, kan man altid trykke på knappen ”Opret”, uden at have valgt noget forud for dette. Herved får du et popup-vindue frem, hvori du udvælger, om der skal oprettes en beregnet status eller en tekst-status. Se mere her.